dinsdag, 14 januari 2020

1e Sura Kinderworkshop succesvol

De eerste Sura kinderkunstworkshop in het kader van het 100 jarig jubileum van Merwe’s Oratorium Vereniging en 800 jaar stad op 13 januari jl. was een succes.

Hero Image

De eerste Sura kinderkunstworkshop in het kader van het 100jarig jubileum van Merwe’s Oratorium Vereniging en 800 jaar stad op 13 januari jl. was een succes.

De Sura workshop georganiseerd door MOV en ToBe cultuurcentrum in samenwerking met R-Newt jongerenwerk trok een hoop kinderen. Bij de start om 16.30 stormde wel 30(!) kinderen, zo van het voetballen op het Energieplein, de ruimte van ToBe binnen.

In de loop van de workshop, die door docente Yarah Winkelaar gestart werd met het vertellen van het verhaal van St. Sura, verdwenen er toch wat kinderen.

Zo’n 20 kinderen bleven over en gingen geïnspireerd aan het tekenen, knippen en plakken om het verhaal van Sura te verbeelden. Heel knap hoe de Grote kerk in tekeningen getroffen werd.

Helaas was de tijd te kort om ook met de kinderen het boograam te vullen. Dat heeft juf Yarah dus na afloop gedaan. Het resultaat blijft nog even een verrassing tot het minisymposium op zaterdag 15 februari a.s.

Op donderdag 30 januari ’s middags is er een Sura Kunstworkshop met de Internationale Schakelklas van het Da Vinci College op de Patersweg 2 in Krispijn en

op donderdag 6 februari is de Sura kinderkunstworkshop in de middag in Stadspolders, Locatie van de COKD, Mahonie 10. Een workshop in de Koloriet wordt nog gepland.

Ook meewerken aan dit project?
Doe je ook mee aan een geweldig kunstproject van ToBe cultuurcentrum & Merwe’s Oratorium Vereniging, het grootste koor van Dordrecht? Werk samen met kinderen uit de wijk aan een groot houten raam, waar jullie het verhaal van de Heilige Sura van Dordrecht verbeelden. Waar gaat het verhaal van Sura over? Wat zijn de belangrijkste dingen die er gebeuren? Welke symbolen kunnen we gebruiken in het raam?

In kleine groepen gaan jullie ontwerpen, tekenen, knippen, plakken, schilderen en vooral samenwerken aan een te gek kunstwerk! We ontdekken en experimenteren hoe we een ‘glas in lood-effect’ met speciale materialen kunnen maken.

Laatste nieuws