maandag, 13 januari 2020

1e bijeenkomst samen vieren we de stad

Eerste activiteit voor kinderen door Merwe's Oratorium Vereniging en ToBe cultuurcentrum.

Hero Image

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Merwe ’s Oratorium Vereniging én de viering van Dordrecht 800 jaar stad in 2020 voert Merwe’s Oratorium Vereniging, samen met partners in de stad het project ‘Samen vieren met de stad’ uit.

In de aanloop naar dit concert heeft MOV in samenwerking met partners in de stad een aantal activiteiten georganiseerd. De eerste is de kinderkunstworkshop die op maandag 13 januari in het Energiehuis in Dordrecht wordt gehouden. Door ToBe cultuurcentrum wordt er in vier wijken in Dordrecht een kinderkunstproject uitgevoerd waarbij kinderen vanaf 8 jaar aan de slag gaan met het verhaal van Sint Sura. Zij maken een groots gezamenlijk kunstwerk dat bij de andere Sint Sura activiteiten tentoongesteld wordt.

Iedereen is welkom en de aanvang is rond 16h30.

Achtergrondinformatie concert
Het project draait om de historische figuur van Sint Sura, waarschijnlijk de vroegst bekende ‘Dochter van Dordrecht’ waarover het verhaal gaat dat zij aan de wieg stond van de bouw van de grote kerk in Dordrecht.

Over deze Dordtse legende heeft het jarige MOV door een landelijk bekende componist, Patrick van Deurzen, een compositie laten maken, de Sura cantate, die uitgevoerd wordt op het grote jubileumconcert op vrijdag 13 maart a.s. in de Antoniuskerk in Dordrecht.

Heel bijzonder is dat MOV als amateurkunstvereniging voor het laten maken van deze compositie een subsidie heeft ontvangen van het landelijke fonds podiumkunsten (FPK).

Laatste nieuws