Bekijk de evenementen in de agenda

Dordrecht Waterstad - Uitgesteld data worden later bekend

Datum: van 12.04.2020 tot 10.05.2020 Tijdstip: 11:00 - 17:00 Locatie: Oppstapplaats rondvaarten Wijnbrug Adres: Wijnbrug 1, 3311 EV Dordrecht
Hero Image

Dordrecht heeft zijn ontstaan en zijn bestaan te danken aan het water. De roem van de stad, ooit de machtigste stad van Holland, machtiger dan steden die zich nu voorstaan op een rijk handelsverleden, was verbonden met het water. Het water dat door de stad stroomt en langs de stad gaat, oost west, noord zuid.

De stad werd zelfs genoemd naar een rivier, die nog steeds bestaat. In die 800 jaar stad was het water vaak een vijand maar ook een vriend. Nog steeds zijn Voorstraatshaven, de andere havens en de rivieren van belang voor Dordt. En toch zijn er niet veel Dordtenaren die de stad vanaf het water hebben gezien en de pakhuizen en rijke koopmanshuizen vanaf het water hebben bewonderd. Dat is jammer, want wie ooit de stad vanaf het water heeft gevoeld, kan pas beseffen hoe uniek die 800 jaar oude stad is.

In het kader van 800 jaar stad zal voor alle Dordtenaren mogelijk zijn om met 50% korting door en langs de stad te varen met de drie Dordtse rondvaartbedrijven: Dordtevaar, Imbarcazione Barone en DD Cornelis van Jaap Bouman. De rondvaarten met korting zijn op een viertal zondagen in april en mei . De vaartijden zijn tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Opstapplaats: Wijnbrug (Dordtevaarsteiger en passantensteiger)

Events

Bekijk alle events