Goed Gezien, Goed Bekeken - Nelly Rejen en Pieter van den Berg

Datum: van 20.10.2021 tot 15.01.2022 Tijdstip: 00:00 - 23:59 Locatie: Zorgcentrum Graafzicht Adres: Burgemeester Dekkingstraat 1, 2971 AC Bleskensgraaf
Hero Image

Nelly Rejen is 74 jaar en heeft een groot deel van haar leven geschilderd en getekend. Na het overlijden van haar man, ruim 20 jaar geleden, is zij aan het IKO in Hoogstraten de 3-jarige cursus schilderen gaan volgen. Dit had invloed op haar verdere leven: ze gaf cursussen vrij schilderen, o.a. in natuurvriendenhuizen van het Nivon. Ze is meer gaan exposeren en doet jaarlijks mee aan Open Ateliers in Zwijndrecht. Ze probeer zich steeds meer te bekwamen en volgt nu een cursus fijnschilderen, vooral om nog beter te leren kijken, observeren. Van nature is ze een echte impressionist en schildert, zoals men dat in België noemt, met een losse kwast.

Informatie: 06-40007208 of pmrejen@upcmail.nl

Pieter van den Berg is in het dagelijks leven docent begeleidingskunde aan  het Hoornbeeck College in Rotterdam. In zijn vrije tijd  probeert hij  op zijn eigen manier de realiteit te vangen op het doek. Dit betekent dat hij graag in de natuur is en er tijdens  het schilderen een eigen ‘kleur’ aangeeft.
Regelmatig  heeft hij lessen gevolgd bij Ilona Visser in Nieuwpoort. Zij inspireerde Pieter om vooral een eigen stijl te ontwikkelen. Daarna is hij bij Johan de Visser (docent tekenen en schilderen) lessen gaan volgen. Van Johan leert hij met een schildersoog kijken naar de omgeving en de kwast te laten denken.

Informatie: 0184-601647 of pgvandenberg@solconmail.nl

Meer informatie

Events

Bekijk alle events