Mooi Rood

Datum: van 27.01.2022 tot 27.01.2022 Tijdstip: 13:48 - 13:48 Locatie: De Koperen Knop Adres: Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam
Hero Image

Een hele tentoonstelling rondom de kleur rood. Dat is de gedachte achter deze bijzondere expositie, waarmee 2021 wordt afgesloten.
Zo’n 30 personen maken zelf met hulp van het museum een inrichting op een vierkante meter die iets te maken heeft met rood. Dat zijn zeer uiteenlopende opstellingen geworden, van bekende en van gewone Nederlanders.

Rood is een kleur die aandacht trekt. Rood staat voor liefde en passie, maar wordt ook gezien als een teken van gevaar. Museum De Koperen Knop gaat in deze expositie aantonen dat rood nog veel meer gevoelens opwekt. Een hele tentoonstelling rondom de kleur rood. Dat is de gedachte achter deze bijzondere expositie, waarmee 2020 wordt afgesloten. Zo’n 30 personen maken zelf met hulp van het museum een inrichting op een vierkante meter die iets te maken heeft met rood. Dat zijn zeer uiteenlopende opstellingen geworden, van bekende en van gewone Nederlanders. Het is boeiend om te zien hoe onderscheidene mensen in staat zijn over dezelfde kleur een heel verschillend beeld te laten zien. Soms hebben die ook nog eens niets te maken met de kenmerken van rood: liefde, passie en gevaar. Wonderlijk creatieve ontwerpen zijn het gevolg.

Daarnaast is er een oproep gedaan om van een aantal roodharigen een kleurenfoto te laten maken. De reacties hierop overtroffen alle reacties: meer dan 800 gegadigden hebben zich aangemeld. Uit de aanmeldingen wordt een collectie gemaakt en ook komt er een mogelijkheid selfies in te sturen, die digital te zien zullen zijn.

Door rood centraal te stellen in een expositie (27.11.2021 t/m 05.02.2022) in een van de meest sfeervolle perioden van het jaar, wordt het nog meer in ‘the picture’ gebracht. Dit doen met een grote groep mensen die niet gewend zijn om een expositie samen te stellen is gedurfd en daardoor heel spannend.

Let op: het museum is gesloten op zondag en maandag!

Meer informatie

Events

Bekijk alle events