Jubileumconcert Merwe's Oratorium Vereniging

Datum: van 23.10.2021 tot 23.10.2021 Tijdstip: 15:18 - 15:18 Locatie: Antoniuskerk Adres: Burgemeester de Raadtsingel 45, 3311 JG Dordrecht
Hero Image

Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) voert haar Jubileumconcert voor het honderdjarig bestaan uit op vrijdag 19 november 2021. Oorspronkelijk was dit concert gepland voor 13 maart 2020 maar het is uitgesteld vanwege de maatregelen voor het indammen van COVID-19.

MOV voert tijdens dit concert hoogtepunten van haar repertoire van de afgelopen tientallen jaren uit, zoals delen van het Requiem van Mozart, de Hohe Messe van Bach, de Messiah van Händel. Ook werken van Gjeilo, Mendelssohn, Fauré, Rachmaninov, Brahms, Haydn, van Beethoven. Kortom, een zeer afwisselend concert van werken van topniveau.

Maar het meest bijzonder is toch wel de uitvoering van de zgn. SURA Cantate. Deze cantate is speciaal voor ons koor gecomponeerd door de bekende hedendaagse componist Patrick van Deurzen. De Cantate is gebaseerd op de legende van Sint Sura, een van de “dochters van Dordrecht”. Van Sura wordt verteld dat zij de grondlegster is van de Grote Kerk in Dordrecht, maar daarvoor als martelares wel heeft moeten lijden. Op 19 november 2021 zal hopelijk de wereldpremière zijn van dit bijzondere muziekstuk voor koor, orkest en sopraan, dat ca. 25 minuten duurt.

Kaarten voor het concert (voorverkoop € 25,-, aan de zaal € 28) zijn te bestellen via de bestelknop en voorts via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl, bij de VVV-Dordrecht of direct bij de leden.

Events

Bekijk alle events