Iconoclash

Hero Image

< Terug naar de agenda

Urban contemporary en muurschilderingen, is die vergankelijkheid van kunst niet juist wat Street Art zo bijzonder kan maken?

Dordrecht heeft een rijke historie als het om kunst gaat. Dat geldt ook voor graffiti en street art, kunstvormen die ondertussen hoog aangeschreven staan en wereldwijd niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn. Dordrecht Street Art is zeer content dat ze al vijf jaar lang Dordtenaren blij kunnen maken en artiesten een platform kunnen bieden.

Sammie Schakel, curator van Iconoclash en zelf ook muralist: “Ook voor 800 jaar stad zijn we nu bezig een reeks nieuwe muurschilderingen te plaatsen. Met ‘Onze verhalen’ portretteren wij Dordtenaren die in deze tijd een belangrijke rol spelen voor hun medemens. Deze ronde zijn het centrum en de buitenwijken ons doelwit. We zijn ook de school ingegaan. Samen met de leerlingen van het Wellant/Yuverta college onderzochten we hoe je verhalen vertelt met muurschilderingen. Samen zijn we gaan schetsen en hebben we een muurschildering ontworpen voor op school. Deze heb ik zelf uitgevoerd.